Om oss

Vår historia

Det här får du när du anlitar vårt företag:

  • Hög kvalitet
  • Snygg finish
  • Leverans enligt överenskommelse
  • Hög kapacitet
  • Tryggt och säkert
  • Engagerade medarbetare
Vadstena Varmförzinkning grundades redan 1968.  År 2009 köpte Vadstena Varmförzinkning upp Prozink AB som varit inom branschen sedan 1990, Det blev en vändpunkt i verksamheten.

Sammanslagningen innebar att vi fick en bredare spetskompetens och kunde åta oss större uppdrag. Med andra ord har vi kunnat stärka vår position på marknaden. Idag har vi en bred kundbas och arbetar med allt från lyktstolpar till större projekt. Vi erbjuder en ytbehandling som är överlägsen när det kommer till slitstyrka och rostskydd. Tack vare vår spetskompetens kan vi också ge råd och komma fram till den bästa lösningen i varje enskild situation.

Vår industri är hårt reglerad för att kunna garantera en säker arbetsplats och hållbara lösningar. 

Varmförzinkning används främst i korrosiva miljöer, men även i lindrigare miljöer inomhus. På Vadstena Varmförzinkning och Prozink strävar vi efter att leva upp till marknadens krav och arbetar ständigt med bra kontroll av våra processer. Det omfattar en nära dialog med våra kunder där vi planerar och genomför vårt arbete med bästa möjliga resultat som målbild. Det inkluderar även den leveransprecision som vi kommit överens om.

Läs gärna mer om vårt arbetssätt och våra metoder.


Tips och råd

För våra kunder utanför branschen är varmförzinkning oftast en ny värld med mycket information att sätta sig in i. På vår hemsida hittar du utförlig information om varför du ska välja varmförzinkning, olika standarder och vilket stål man bör välja. Du är också välkommen att när som helst kontakta oss. Vi svarar mer än gärna på dina frågor och funderingar. Vi kommer även ha en nära kontakt under hela projektet då vi håller dig uppdaterad om allt som rör förzinkningen.